Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Vidám napok Bólyban a Tücsökzenekarral


A Pécsváradi Zeneiskola 3 zenetanára (Vida Lóránt, Szabó-Beck Angéla és Kovács-Madai Zsuzsanna) újabb tehetséggondozó programot rendezett augusztus utolsó hetében a bólyi Kolping házban, az iskola 20 növendékének. A szaktáborban a következő hangszerek szólaltak meg: fuvola, furulya, hegedű, harmonika, trombita, kürt, tenorkürt, harsona, ütőhangszerek.

A pedagógusok kitűzött célja az volt, hogy az élményszerű közös próbák alkalmával a 9-12 éves gyermekek új ismereteket sajátítsanak el, látásmódjukat és eszköztárukat bővítsék, közösségük összekovácsolódjon a tanév megkezdése előtt.

Ehhez segítségül hívtak egy külsős szakembert is, Balogh Máté zeneszerzőt, a Budapesti Zeneakadémia fiatal tanárát, aki humorával, a zeneirodalom szép példáival és saját szerzeményével hozta közelebb a gyerekekhez a magasszintű művészeti értékeket. A Tücsökzenekar számára írt Kujawiak című művét a tanév első felében tanulja meg a gyermekzenekar.

A program létrejöttét a "Zengő Együtthangzás II." - NTP-MŰV-20-0167 pályázat segítette. A program "A hazai és határon túli művészeti tehetséggondozó programok támogatása" című Nemzeti Tehetség Program pályázata keretén belül valósult meg.