Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Pécsváradi advent - a szervezők üzenete

Az idei Advent sem a megszokott lesz. Hiszen ez az év arról szól, hogy kilépünk az általunk komfortosnak gondolt helyzetekből. De mi, a rendezvény szervezői, úgy gondoltuk, a lehetőségekhez mérten, és természetesen (ez nagyon fontos!) minden szabálynak megfelve, igyekszünk az ünnep hangulatát ugyanúgy elhozni Önöknek.

A Szentháromság teret feldíszítettük, gyönyörűen berendeztük, kérjük sétáljanak el arra minél többször, hiszen a testmozgás fontos, és ha ez a szemnek is táplálékká válik, az különösen jó hatással lehet lelki békénkre, hangulatunkra.

Egyelőre az alábbi programok, élmények várják Önöket városunk egyik legszebb terén:

Minden nap zene fog szólni, és kivilágítjuk az egész helyszínt, a Betlehemet, a Mindenki karácsonyfáját (amit ezúton köszönünk Brückner Jánosné Éva néninek), az adventi koszorún égni fog a gyertya. Ott lesz az adventi mintájú szelfi-fal is, és egy újabb szép élménnyel is bővül a tér.

Elkészült egy fenyő alakú „üzenőtábla”. Aki arra sétál, vigyen magával egy alkoholos filcet, és kérjük, írjon rá valami szépet, jót, szívet melengetőt, ami eszébe jut az ünnepről. Ha már együtt, egyszerre nem lehetünk ott, legalább ez adja meg nekünk a közösség élményét. Bízunk benne, hogy egy gyönyörű emléket sikerül ezzel is alkotnunk.

Ezúton szeretnénk megköszönni a rengeteg hozzájárulást, segítséget mindenkinek, aki bármilyen módon előre mozdította az esemény megvalósulását! Felsorolni is nehéz lenne (és inkább nem is tesszük, nehogy valaki kimaradjon), és ez mindig meghat bennünket, hogy mennyien állnak ilyenkor mellénk, az esemény mellé és ezért nagyon büszkék vagyunk városunkra, és lakóira.

Sajnos a jelenlegi szabályozások miatt vásárt nem tarthatunk, ezért az első két hétvégén nem lesznek programok. Viszont a gyertyagyújtásokat a Városi Tv segítségével Önök is láthatják majd, illetve az internetre is fel fogjuk tölteni.

Idén a Mikulással sem a téren találkozhatnak a gyerekek, hanem házhoz megy, a már megszokott helyi szállítóeszközén, a lovaskocsin, helyi manó-segítőivel. Nálunk manapság elég ritka december 6-án a hó, ezért a rénszarvasokat és a szánt otthon hagyja Télapó, és más közlekedési eszközzel érkezik hozzánk. Kérjük a szülőket, keressék ez ügyben a cikk végén szereplő szervezőket.

A már szintén megszokott halászléfőzés- és osztás nem marad el, de ebben is igyekszünk megfelelni a megváltozott helyzetnek és szabályoknak. Legkésőbb december 20-án vasárnap 20 óráig várjuk az igényeket a szociálisan rászoruló személyektől, családoktól. Jelen állás szerint csakis az előre kiadagolt ételt, az általunk biztosított csomagolóeszközben lehet majd elvinni. A részletekről kérjük, érdeklődjenek a szervezőknél.

Nagyon fontos, hogy amint enyhítés következik, mi igyekszünk alkalmazkodni a helyzethez, újratervezzük a rendezvényt, és erről majd tájékoztatjuk minden lehetséges fórumon a pécsváradiakat.

Végül álljon itt egy csodaszép írás, ezzel kívánunk kellemes készülődést, gyönyörű, meghitt karácsonyt, boldogságot, egészséget a jövőben is, mindenkinek, szeretettel!

A Szervezők:

Andrics Aliz, Apaceller Péter, Baumann Mihályné Anikó, Haklik Anna, Zádori János és még sokan-sokan mások 

 

„Boldogok, akik tudják, miért élnek, mert akkor azt is megtudják majd, hogyan éljenek.

Boldogok, akik összhangban vannak önmagukkal, mert nem kell szüntelen azt tenniük, amit mindenki tesz.

Boldogok, akik csodálkoznak ott is, ahol mások közömbösek, mert örömes lesz az életük.

Boldogok, akik tudják, hogy másoknak is lehet igaza, mert békesség lesz körülöttük.

Boldogok, akik nevetni tudnak önmagukon, mert nem lesz vége szórakozásuknak.

Boldogok, akik meg tudják különböztetni a hegyet a vakondtúrástól, mert sok zavartól kímélik meg magukat.

Boldogok, akik észreveszik egy diófában a bölcsőt, az asztalt és a koporsót, és mindháromban a diófát, mert nemcsak néznek, hanem látnak is.

Boldogok, akik lenni is tudnak, nemcsak tenni, mert megcsendül a csöndjük és titkok tudóivá válnak. Leborulók és nem kiborulók többé.

Boldogok, akik mentség keresése nélkül tudnak pihenni és aludni, mert mosolyogva ébrednek fel és örömmel indulnak útjukra.

Boldogok, akik tudnak elhallgatni és meghallgatni, mert sok barátot kapnak ajándékba és nem lesznek magányosak.

Boldogok, akik figyelnek mások hívására anélkül, hogy nélkülözhetetlennek hinnék magukat, mert ők az öröm magvetői.

Boldogok, akik komolyan tudják venni a kis dolgokat és békésen a nagy eseményeket, mert messzire jutnak az életben.

Boldogok, akik megbecsülik a mosolyt és elfelejtik a fintort, mert útjuk napfényes lesz.

Boldogok, akik jóindulattal értelmezik mások botlásait, akkor is, ha naivnak tartják őket, mert ez a szeretet ára.

Boldogok, akik el tudnak hallgatni, ha szavukba vágnak, ha megbántják őket, és szelíden szólnak, mert Jézus nyomában járnak.

Boldogok, akik mindebből meg is tudnak valósítani valamit, mert életesebb lesz az életük.”