Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Egyre szigorúbb, de sajnos erre van szükség

Kedves Pécsváradiak!

Több információt szeretnék Önökkel megosztani.

1. Településünkön is életbe lép a kormányrendeletben foglalt szabályozási csomag:

-Minden rendezvény, ami a családi formát meghaladja be van tiltva
-Minden üzlet 15 óráig lehet csak nyitva, ez alól az élelmiszerüzletek, drogériák és patikák kivételek
-Minden szórakozóhely, mozi, kulturális intézmény zárva tart
-Sportrendezvények csak zárt kapuk mögött kerülhetnek megrendezésre

2.További fontos információk:

-Településünkön a vár étterme biztosít igény esetén ebédet a rászorultaknak és az erre jelentkezőknek. A térítési díj 65 év felettieknek 600 Ft/menü, 65 év alatt 650 Ft/menü. Az ételeket az idősek számára házhoz szállítjuk. A fiatalabbak minden nap 12 és 13 óra között vehetik át a vár udvaron kijelölt ételpontnál.
-Szerdától szeretnénk elindítani a 65 év feletti polgáraink részére a központi élelmiszer beszerzést. Egy információs pont áll mindenki rendelkezésére a művelődési központ 1. számú irodájában, ahol az igényeket fogadják, rendszerezik és leszervezik. Minden igényt be lehet jelenteni telefonon, email-en keresztül vagy különös esetben, személyesen. (Ez utóbbit csak abban az esetben, ha nincs más mód!)
Mobil telefon: 30/202-3832
Vezetékes telefon: 72/466-487
Email: pecsvaradionkentespont@gmail.com

-Minden Pécsváradi Polgár, aki külföldről (Ausztria, Németország, Olaszország, Svájc, Spanyolország) érkezik haza, kérem vonuljon önkéntes karanténba. Ebben az esetben nem tudunk kivételt tenni, hiszen mindenki potenciális fertőző lehet. Aki ezt megszegi, kénytelen vagyok eljárni vele szemben.

-Kérek minden szülőt, hogy gyermekét ne engedje "bandázni", sem beltérben sem pedig az utcákon, hiszen ezzel nem teljesülne az iskolabezárások célja. Ha ilyen csoportosulásokat látnak a rendőrök vagy a közterület felügyelők, figyelmeztetni fogják az érintetteket.

-Kérem Önöket, hogy vigyázzunk az egészségügyben értünk dolgozókra, az élelmiszer boltokban dolgozókra és a hivatali kollégáimra, hiszen a határokon belüli normális életünket Ők szavatolják. Ne kockáztassuk az ő egészségüket sem! Ha módjukban áll, viseljenek maszkot, ha elhagyják otthonukat.

-A polgármesteri hivatal ügyfél fogadási rendje és rendszere megváltozott, kérem a hivatal oldalán tájékozódjanak!

És végezetül szeretném Önöket arról tájékoztatni, hogy minden olyan esetben, ha valamivel nincsenek tisztában, bátran keressenek bennünket, ne üljenek fel hamis információknak.

Köszönöm figyelmüket! Szép napot!

Zádori János

polgármester