Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Táncterem nyílt a pécsváradi Fordanosoknak

 

Táncterem nyílt a pécsváradi Fordanosoknak

- több mint félszáz fiatal táncolhat méltó körülmények közt -

 

Heckerné Jagados Diána és Jagados Dominika vezetésével 8 éve kezdte el működését a Fordan Táncklub Pécsváradi Tagozata. Mindketten a pécsi klub eredményes akrobatikus rock ’n’ roll táncosai voltak, és amikor befejezték a versenyzői pályát, edzőként, oktatóként nagyszerű közösséget hoztak létre  szülővárosukban, Pécsváradon. Értékteremtő munkájukat a közelmúltban az önkormányzat Emlékplakettel jutalmazta.

Éveken keresztül a Pécsváradi Művelődési Ház nagytermében tartották a rock ’n’ roll és fashion dance edzéseket. A több mint félszász fiatal rendszeresen részt vett bemutatókon, az anyaegyesület rendezvényein, valamint egy hatos formáció már részt vehet az országos szövetség hivatalos versenyein is.

Az elmúlt napokban új tánctermet avathattak a táncosok Pécsváradi Fordan Mozgáskuckó néven a régi zeneiskola épületében. A közel 100 m2-es termet a Pécsvárad Város Önkormányzata bocsátotta a klub rendelkezésére, a kialakításához pedig komoly összefogásra volt szükség. A táncos gyermekek szülein, barátokon, és az edzők családtagjain kívül a Család és Közössége Alapítvány, valamint a Pécsváradi Városgazdálkodás is jelentősen hozzájárult a táncterem kialakításához.

Már a megnyitó napján megtelt a Fordan Mozgáskuckó, hiszen a táncosokon és szüleiken kívül jelen voltak a képviselő testület tagjai, valamint a Fordan Táncklub képviselői is. Először Heckerné Jagados Diána edző köszöntötte a vendégeket, majd pedig Zádori János Pécsvárad Város Polgármestere szólt a megjelentekhez. Ezután Papp Viktor, a Pécsi Fordan Táncklub elnöke mondott rövid köszöntőt és jelképesen átadta a pécsváradi klubvezetőknek a Fordan Mozgáskuckó cégtábláját. A köszöntők után a klub egyik ifjú leánycsapata, a Táncoló Talpak tartott rövid bemutatót.

A klub edzői és vezetői komoly előrelépésnek tartják a Fordan Mozgáskuckó átadását, hiszen a parkettás és tükörrel felszerelt, otthonosan kivitelezett táncteremben zavartalanul készülhetnek a soron következő versenyekre. Legközelebb november 18-án Pécsett, a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban, az Akrobatikus Rock ’n’ Roll Magyar Bajnokságon léphetnek parkettre a táncosok, majd pedig december 3-án, az Expo Centerben táncolhatnak Minősítő Táncversenyen.

 

Pécs, 2017. október 8.                                                                                                      Papp Viktor

                                                                                                                                              klubvezető

                                                                                                                                             (30/9694-255)