Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogatónk!

 

Megtisztelő számomra, hogy üdvözölhetem Önt városunk honlapján.

Pécsvárad első írásos emlékei ezer éves múltból maradtak ránk, amikor is a településen Szent István által alapított bencés apátság létesült és annak szerzetesei élték mindennapjaikat. Városunk sokrétű és gazdag hagyományai hozzátartoznak életünkhöz, erősítik bennünk szűkebb közösségünk szeretetét, tiszteletét. Épített környezetünk emlékei, a város látnivalói, programjaink és rendezvényeink híven tükrözik értékeink megbecsülését.

Nyitott, kezdeményező, pezsgő közösségi, társadalmi élet jellemző ránk. Az itt élők büszkék arra, hogy nálunk még fellelhetők a régi alapértékek. A család és a munka szeretete, valamint az erkölcsi alapértékek az elmúlt századok során biztos alapot jelentettek Pécsvárad fennmaradásához és fejlődéséhez. Napjainkban ezekhez az értékekhez visszatérve merítünk erőt a megújuláshoz, az előttünk álló feladatok megoldásához.

Honlapunkon szeretnénk az itt élőknek és Pécsvárad iránt érdeklődő, valamint a visszatérő látogatóinknak szélesebb körű és részletesebb tájékoztatást adni a város életéről. Szándékunk szerint, aki vendégként látogat oldalunkra, segítséget kap abban, hogy jobban megismerje az itt élő emberek mindennapjait, a település történetét, gazdasági, kulturális, turisztikai életét, a földrajzi elhelyezkedésének köszönhető kedvező adottságokat. Mindazon értékeket, amelyekre mi, Pécsváradiak oly büszkék vagyunk.

Reméljük, felkeltjük Vendégeink érdeklődését városunk iránt, és a Zengő erdeiben, kisvárosunk utcáin sétálva személyesen is megtapasztalják Pécsvárad vendégszeretetét és sajátos hangulatát!

Oldalunkon való barangolásukhoz, nézelődésükhöz nagyon kellemes időtöltést kívánok!

 

                                                             Zádori János

                           Pécsvárad város polgármestere