Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

A Gondozási Központ nyári hírei

Augusztusban kihasználva a jó időt kimentünk a Dombay-tóra. Nagyon szeretjük a tó környékét, mindig jókedvűen térünk vissza. Ez alkalommal egy finom fagyi és üdítő is belefért a délelőtti programba.

Szeptemberben sikerült megvalósítanunk a már régen tervezett kirándulást Mohácsra. Az idősek nagyon várták az őszi kiruccanást. Kisbuszunkkal és a kistérségi autóval mentünk. Szerencsére sokan kaptak kedvet ebben a szép őszi időben egy kis hajókázásra. Megcsodáltuk a Dunán úszó kacsákat, repkedő sirályokat. Mindenkinek maradandó élményt nyújtott ez a kirándulás.

Október 8-án intézményünk is részt vett a máriagyűdi zarándok misén. Nagy volt az érdeklődés a lakók és nappali ellátottak részéről, így egy kisbusszal és két autóval utaztunk. Lakóink imádkoztak az itthon maradt társaikért is. Finom mézes puszedlit hoztunk nekik!

Az ősz beálltával a délelőtti foglalkoztatáson őszi termények felhasználásával dekorációkat készítettünk. Az otthont őszi színekbe öltöztettük. Készültek hangulatos termés-kompozíciók, színes fali képek, kisebb-nagyobb színes gombokkal kirakott fák, melyek mellé egy-egy szép őszi verset is írtunk. Folyosónkat színes tenyérnyomatokkal díszítettük. Az idősek nagyon szeretik a kreatív tevékenységeket, azt mondják: „Ilyenkor repül az idő!”

A Művelődési Házban megtekintettük a Gobelin kiállítást. A rengeteg gyönyörű, aprólékos munka lenyűgözte időseinket. Régi emlékek is felszínre kerültek ezáltal, hisz közülük sokan hímeztek, horgoltak, gobelint is varrtak.

Október 1-én a zene világnapján ismét eljöttek hozzánk a zeneiskola ifjú tehetségei. A gyerekek hangszeres játéka mindig meghatja lakóinkat. Idén kissé rendhagyó módon, az udvarunkon is felcsendült a muzsika, hogy a szobában maradt betegekhez is eljusson a zeneszó.

Idősek világnapja alkalmából az EGYMI tanulói leptek meg bennünket gyönyörű versekkel, énekkel. Az igazi meglepetés a vidám, színes és pörgős esernyőtánc volt, melyet nagy tapssal köszöntünk meg a gyerekeknek. Gászné Bősz Bernadett alpolgármester asszony az Önkormányzat nevében köszöntötte lakóinkat. A tüzijátékos torta nagy sikert aratott.

Ebben a hónapban is megköszöntöttük szülinaposainkat és névnaposainkat.

 

                                                                                                                          Schiszlerné Rita

mentálhigiénés munkatárs