Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Forgalmas tavaszi-nyári szezon az ÉLMÉNYVÁRban

2016. esztendő az első olyan év a meglehetősen bátor, 2011. évi önkormányzati döntés óta, miszerint a város saját kézbe veszi a vár működtetését, amikor egy infrastrukturálisan rendbe tett és működőképes épületegyüttesben, építési munkálatok nélkül, egész esztendőre szóló átgondolt tervvel vághattunk neki a szezonnak. És arathattunk!


Csak néhány számot kiemelve:
- május-júniusban több mint 50 osztály (óvodai csoportoktól középiskolásokig) töltött „király(i)” napot a várban, tartalmas  és emlékezetes program keretében
- március 24-én indult az esküvők sora – augusztus végéig 17 pár mondta ki a boldogító igent és ünnepelt a vár varázslatos kulisszái között. Még 5 párt várunk az idén. 2017-re pedig már 17 lakodalmi foglalásunk van…
- lebonyolítottunk számos képzést, tréninget, két nagy konferenciát, valamint osztálytalálkozókat, születésnapokat, keresztelőket, sok-sok családi és céges rendezvényt
- népszerű a vármúzeum is: nyáron a szerdai szünnapot is megszüntettük a folyamatos érdeklődés miatt…
- az István Király Étteremben Erőss Norbert konyhafőnök vette át az irányítást: megújította  az étlapot, visszatért a hagyományos konyhai technológiákhoz (mint a konfitálás, de említhetnénk a füstös konyhánk kemencéjében való sütést is); kiegyensúlyozottá tette a minőséget. A konyha munkáját visszatérő vacsoravendégek és elégedett szállóvendégek egész sora dicséri.
- igazán jól működik az István Király Szálloda: augusztusban túlléptük a bűvös 1000 vendégéjszakát egyetlen hónapban! A tavalyi egész éves vendégéjszaka-számot már áprilisban meghaladtuk.
- havonta szerveztünk vendégcsalogató, elsősorban családi rendezvényeket, melyek iránt viszont mintha mérséklődne az érdeklődés, bár a nem helyi vendégek körében továbbra is népszerűek. Igaz: az időjárás sem állt mellénk idén. A legsikerültebbek az Ispotályos Hétvége, a Gyermeknap és a Levendulaszüret volt. A következő nagy esemény a Határtalan Dézsmalakoma lesz szeptember 24-én.
Természetesen a vár ősszel és télen is VÁR minden kedves vendéget!
Akik még nem látták a felújítás után - érdemes körbenézni!
Akik családi, baráti vagy üzleti találkozót, ünnepet szerveznek.
Akik vendégeiknek szeretnének Pécsvárad múltjával dicsekedni, emlékezetes programot szervezni vagy éppen kényelmes szállást biztosítani számukra.
Akik csak egy frissítő kávé vagy ital mellett zárnák a napot a békés várudvaron!
Akiket kínoz az allergia vagy a megfázás, és az Ispotály sószobájában és illatkamrájában keresnek enyhülést. Egyszóval: MINDENKIT szeretettel várunk!
Friss információk a honlapunkon: www.pecsvaradivar.hu  - akár web-kamerán is megleshetik a várat vagy websétával körbejárhatják minden zegzugát…

 

szöveg: Gászné Bősz Bernadett

kép: Kótsch Petra